Φανταστική νηστίσιμη μηλόπιτα με κρέμα άνθος αραβόσιτου



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Φανταστική νηστίσιμη μηλόπιτα με κρέμα άνθος αραβόσιτου

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γρ ζάχαρη, 100 γρ ηλιέλαιο, 1 πορτοκάλι (το χυμό του και το ξύσμα), ανακατεύουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε, 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 κ.σ. όχι γεμάτο μπέικιν πάουντερ.
Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη που ανοίγουμε με το χέρι.

Γέμιση:
5 πράσινα μήλα καθαρισμένα και περασμένα στο τρίφτη, 
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα, 
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
100 γρ. καρύδια, 
100 γρ. σταφύλια, 
100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα.

Για το σχέδιο από πάνω:
4 κόκκινα μήλα, τα κόβουμε στα 4, βγάζουμε τους σπόρους και με το μαντολίνο τα κόβουμε σε φέτες.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε με μίξερ ένα φακελάκι ανθός αραβόσιτου βραστό με γεύση λεμόνι μαζί με 650 ml γάλα αμύγδαλου.
Προσθέτουμε τα 100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα και μία βανίλια και ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° βαθμούς.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε αποσπώμενη φόρμα 24 εκ (δαχτυλίδι), βάζουμε την ζύμη στο κάτω μέρος και τη στρώνουμε με το χέρι να πάει παντού ομοιόμορφα. 
Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού την ζύμη, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και στο τέλος βάζουμε φέτες από τα κόκκινο μήλο σε αυτό το σχέδιο που βλέπετε. 
Ρίχνουμε 1 κ.γ ζάχαρη πάνω στα μήλα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 - 50 λεπτά στους 170°βαθμούς .
Τέλος αφήνουμε την φόρμα, να κρυώσει καλά. 
Την βάζουμε σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη και κανέλα.