
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
1/2 μαραθόριζα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
20 γρ. γαλέτα
λίγο θυμάρι φρέσκο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 σφηνάκι ούζο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι,
1 κιλό σαρδέλες
1/2 μαραθόριζα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
20 γρ. γαλέτα
λίγο θυμάρι φρέσκο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 σφηνάκι ούζο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο μάραθο,
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες. (δυσκολεύτηκα γιατί ήταν φρεσκότατο).
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
Σβήνουμε με ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε της σαρδέλες σε ένα ταψί με σχάρα.
Γεμίζουμε τα φιλέτα σαρδέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 - 10 λεπτά, στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Γεμίζουμε τα φιλέτα σαρδέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 - 10 λεπτά, στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Σερβίρουμε ζεστό, με λαδολέμονο και λίγα μαϊντανό και μάραθο ψιλοκομμένο.

