![]() |
📷 Stella Emmanouil |
ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
Ευκολη και πεντανοστιμη πιτουλα που γινεται πολυ πολυ γρηγορα!
Η συνταγή έχει 100% επιτυχια!!
Η μονη διαφορα με την αρχικη συνταγη ειναι οτι εβαλα 350 γρ. μιξ 3 τυριων τριμμενο γιατι δεν ειχα εμενταλ!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Υλικα:
- 450 γρ. φύλλο κρουστας για πιτες
- 350 γρ. ζαμπον κομμενο σε κομματακια
- 350 γρ. τυρι εμενταλ σε κομματακια
- 2 κ.σ. γιαουρτι στραγγιστο
- 70 γρ. ελαιολαδο
- 3 αυγα
- 250 γρ. γαλα
- 2 κ.σ. αλευρι
- 20 γρ. ελαιολαδο
- 1 κ.γ. αλατι
- Ταψι 40x27εκ.
Εκτελεση:
- Σ ένα μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι, το ζαμπον και το εμενταλ.
- Επειτα σε ενα αλλο μπολ αναμιγνυουμε τα αυγα, το γαλα, το αλευρι, τα 20 γρ ελαιολαδο, το αλατι.
- Αλειφουμε ενα ταψι με το ελαιολαδο και στη βαση του και στα τοιχωματα, στρωνουμε 2 φυλλα κρουστας, τα ραντιζουμε με ελαιολαδο και βαζουμε λιγη απ τη γεμιση διασπαρτα στο φυλλο.
- Συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα και καλυπτουμε με αλλα 2 (φυλλα).
- Κοβουμε σε κομματια και ριχνουμε το μειγμα.με το γαλα σε ολο το ταψι.
- Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για περιπου 50λεπτα στους 180c
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί