Κουλουράκια Σμυρνέικα



Μια συνταγή της κυρίας Matia Alvanou για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Κουλουράκια Σμυρνέικα

Σμυρνέϊκα αυθεντικά κουλουράκια!!
Συνταγή που κάνει εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια η μαμά μου και την ακολουθώ πιστά.
Το αποτέλεσμα πάντα με δικαιώνει.

Υλικά.
620 γρ. βούτυρο Φυτίνη
375 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 κουταλάκια μπέικιν
250 γρ. γάλα πλήρες
Αλεύρι (πάνω από 1 κιλό) μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τη Φυτίνη και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα υγρά μας ανακατεύοντας συνέχεια. 
Έπειτα τις βανίλιες και τέλος το μπέικιν και το ένα κιλό αλεύρι.
Αφού ανακατευτούν πολύ καλά μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία μεγαλύτερη λεκάνη και συνεχίζουμε σιγά - σιγά με το δεύτερο αλεύρι μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (να μην κολλάει στα χέρια).
Από το δεύτερο πακέτο σήμερα δεν μου πήρε ούτε το μισό.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.