ΚΕΪΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Φούσκωνε, φούσκωνε είπα θα εκραγεί! Νόστιμο, αφράτο και μυρωδάτο!
Υλικά
4 αυγα
1 πρεζα αλατι
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
1 κουπα πολτο απο πορτοκαλια ακερωτα κομμενα σε κομματια στο μουλτι (κοβουμε το πανω και το κατω μερος και αφαιρουμε τυχον κουκουτσια)
1 κουταλάκι του γλυκου μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκου σοδα
500 γρ φαρινα (αλευρι που φουσκωνει μονο του)
1 πρεζα αλατι
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
1 κουπα πολτο απο πορτοκαλια ακερωτα κομμενα σε κομματια στο μουλτι (κοβουμε το πανω και το κατω μερος και αφαιρουμε τυχον κουκουτσια)
1 κουταλάκι του γλυκου μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκου σοδα
500 γρ φαρινα (αλευρι που φουσκωνει μονο του)
Χτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια των αυγων με μια πρεζα αλατι να γινουν ελαφρια μαρεγκα και βαζουμε στην ακρη.
Μετα χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, προσθετουμε το σπορελαιο και ολα τα υπολοιπα υλικά με τελευταίο το αλευρι.
Τελος ριχνουμε τα ασπραδια μαρεγκα και ανακατευουμε με απαλες κινησεις απο κατω προς τα πανω.
Λαδωνουμε μια φορμα 30αρα και ψηνουμε στις αντιστασεις, στους 180 βαθμούς για μια ωρα περιπου.
Μολις κρυωσει βαζουμε τη γκαναζ.
Σε μικρο κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια βαζουμε
150 γρ βουτυρο,
5 κουταλιες σουπας ζαχαρη
4 κουταλιες κακαο
και 2 κουταλιες νερο
Ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν.
Αφηνουμε 1 λεπτο και μετα τυλιγουμε το κεικ.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala