
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρω με λάδι κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, μαϊντανό και λίγο άνηθο (εσείς μπορείτε να βάλετε μόνο μαϊντανό).
Κόβω ροδέλες πιπεριές κόκκινες και πράσινες και ένα μικρό καρότο.
Ρίχνω τις γαρίδες ολόκληρες.
Όταν οι γαρίδες βγάλουν τα υγρά τους και αρχίσουν να τσιτσιρίζουν σβήνω με ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω φρέσκια ντομάτα τριμμένη και λίγο νερό, αλάτι πιπέρι και λίγη κανέλα.
Αφού πάρει 2 βράσεις αφαιρώ τις γαρίδες προσεχτικά, ρίχνω το κριθαράκι και λίγο νερό και χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά
Ανακατεύω πολύ συχνά και συμπληρώνω νερό για να μην κολλήσει το κριθαράκι και παράλληλα καθαρίζω τις γαρίδες.
Όταν βράσει το κριθαράκι και μείνει με λίγο ζουμάκι ξαναρίχνω μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και σβήνω το μάτι.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όποιος θέλει και παρμεζάνα





