Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ με σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 5 αυγά με 2 κούπες ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 κούπα ηλιέλαιο, 1 κούπα με μισό γάλα και μισό χυμό πορτοκάλι, 2,5 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις, 1 μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας.
Χτυπάμε 5 αυγά με 2 κούπες ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 κούπα ηλιέλαιο, 1 κούπα με μισό γάλα και μισό χυμό πορτοκάλι, 2,5 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις, 1 μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.
Σοκολάτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος τη ζεσταίνουμε, όχι να βράσει.
Σοκολάτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος τη ζεσταίνουμε, όχι να βράσει.
Ρίχνουμε 200 γρ. κουβερτούρα, 1 κουτάλια ηλιέλαιο, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο κέικ αφού έχει κρυώσει.