ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Αυτό το σπιτικό ψωμί του τοστ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, χάρη στο αλεύρι ολικής άλεσης, και εξαιρετικά αφράτο. Ιδανικό για υγιεινές και γευστικές επιλογές στο πρωινό ή για σνακ μέσα στην ημέρα.
Υλικά
- 2 ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
- 380 γρ. χλιαρό νερό
- 10 γρ. μέλι
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 340 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι για τσουρέκια, το αλεύρι ολικής άλεσης και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Λαδώνουμε τη φόρμα του ψωμιού του τοστ και βρέχουμε μια λαδόκολλα, την οποία στραγγίζουμε καλά και στρώνουμε στη φόρμα.
- Ξεφουσκώνουμε ελαφρώς τη ζύμη, τη βάζουμε στη φόρμα και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για περίπου 40 λεπτά.
- Ψεκάζουμε τη ζύμη με λίγο νερό και κλείνουμε τη φόρμα με το καπάκι της.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε το ψωμί για περίπου 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμη 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Ξεφορμάρουμε το ψωμί και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News!