Αφράτη καρυδόπιτα



ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


Μελωμένη, ζουμερή, αφράτη, όνειρο!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη,
1 φακελάκι μπέικιν,
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα,
¼ κ.γ γαρύφαλλο,
1½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα ή κακάο

Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη,
2 κούπες, νερό,
1 κουταλιά χυμό λεμόνι,
3 κ.σ κονιάκ

Ετοιμάζω το σιρόπι και το αφήνω από την ώρα που θα βράσει 4 - 5 λεπτά.
Το αφήνω να κρυώσει και ετοιμάζω το γλυκό.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω με μαρίζ απαλά να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνω ταψί 30αρι και ρίχνω φρυγανιά τριμμένη.
Ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σιροπιάζω και αφήνω να τραβήξει όλο το σιρόπι!


Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού