Μπούτια κοτόπουλου με κίτρινο ρύζι στο φούρνο



ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 ντομάτες χωρίς φλούδα ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 ποτηράκια κρασιού ρύζι κίτρινο
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • και λίγο κουρκουμά βάζω αλλά σήμερα δεν έβαλα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο ταψί τα μπουτάκια.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε και φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς.
  4. Αν χρειαστεί νεράκι ρίχνουμε και γυρίζουμε τα μπουτάκια.
  5. Όταν μισοψηθούν προσθέτουμε το ρύζι, νερό ζεστό ανάλογα (εγώ έβαλα στα 4 ποτηράκια ρυζιού 8 νερό με το ίδιο ποτηράκι).
  6. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  7. Κλείνουμε τη θερμοκρασία και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!