
ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Υλικά
1 μελιτζάνα
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
τριμμένα τυριά
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
τριμμένα τυριά
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες περίπου ένα δάχτυλο.
Αλατίζουμε και τις αφήνουμε περίπου μία ώρα να ξεπικρίσουν.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι και περνάμε της μελιτζάνες με το πινέλο.
Αλατίζουμε και τις αφήνουμε περίπου μία ώρα να ξεπικρίσουν.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι και περνάμε της μελιτζάνες με το πινέλο.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Μετά τοποθετούμε τη ντομάτα πάνω στην μελιτζάνα και ψήνουμε και με τη ντομάτα για ένα τέταρτο.
Μετά στρώνουμε τριμμένα τυριά ότι θέλουμε και στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Διακοσμούμε με λίγο μαϊντανό.
Μετά στρώνουμε τριμμένα τυριά ότι θέλουμε και στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Διακοσμούμε με λίγο μαϊντανό.