Χαλβάς Βεζούβιος (Συνταγή + Βίντεο)

ΧΑΛΒΑΣ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ


Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με λάβα σοκολάτας στο εσωτερικό του και φουντούκια!


Υλικά:

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ κουβερτούρα υγείας
  • 100 γρ μαργαρίνη
  • χοντροκομμένα φουντούκια
  • 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσό καφέ το σιμιγδάλι.
  2. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μετά το νερό προσεκτικά λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα.
  4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη στα μικροκύματα.
  6. Μεταφέρουμε τα 2/3 του χαλβά στην ειδική φόρμα κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο για να βάλουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
  7. Καλύπτουμε τη σοκολάτα με τον υπόλοιπο χαλβά και πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να γίνει ίσια και ομοιόμορφη.
  8. Αφήνουμε τον χαλβά στην φόρμα να κρυώσει για 4-6 ώρες.
  9. Ξεφορμάρουμε τον χαλβά αναποδογυρίζοντας προσεκτικά τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα την κορυφή και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Δημιουργός συνταγής: Maria's Pastry Ideas

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!