ΧΑΛΒΑΣ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ
Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με λάβα σοκολάτας στο εσωτερικό του και φουντούκια!
Υλικά:
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ κουβερτούρα υγείας
- 100 γρ μαργαρίνη
- χοντροκομμένα φουντούκια
- 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσό καφέ το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μετά το νερό προσεκτικά λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη στα μικροκύματα.
- Μεταφέρουμε τα 2/3 του χαλβά στην ειδική φόρμα κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο για να βάλουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Καλύπτουμε τη σοκολάτα με τον υπόλοιπο χαλβά και πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να γίνει ίσια και ομοιόμορφη.
- Αφήνουμε τον χαλβά στην φόρμα να κρυώσει για 4-6 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε τον χαλβά αναποδογυρίζοντας προσεκτικά τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα την κορυφή και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί