ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΣΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Παραδοσιακή Συνταγή από το Πλωμάρι της Λέσβου.
Απίστευτα νόστιμα, για τραγανό Γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα Σιμιγδαλιού.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε είναι βέβαιο!
ΣΥΝΤΑΓΗ
500 γρ. φύλλο κρούστας για Πίτες
250 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για το Σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2 φλούδες Λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την Κρέμα
700 γρ. Γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
175 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουτ. σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΗ
500 γρ. φύλλο κρούστας για Πίτες
250 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για το Σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
2 φλούδες Λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την Κρέμα
700 γρ. Γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
175 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
3 κουτ. σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Bake It