Μια συνταγή της κυρίας Stella Mavrofrydou για ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα Φράουλα
Υλικα
Παντεσπανι
8 αυγα
2 κουπες ζαχαρη
2 κουπες αλευρι γοχ
1 μπέικιν
2 βανιλιες
Εκτελεση
Σε μπολ βαζουμε αυγα με ζαχαρη και χτυπαμε να αφρατεψουν με το μίξερ πολύ καλα.
Έπειτα ριχνουμε αλευρι, μπεκιν, βανιλιες ανακατεμα με 1 σπάτουλα ελαφρα και βουτυροαλευρωνουμε 1 φορμα με τσερκι 28 εκ.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτα αναλογως την δυναμη του καθε φουρνου.
Το αφηνουμε να κρυώσει.
Σιροπι
1 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
Σε 1 κατσαρολακι βαζουμε ολα μαζι τα υλικά, βραζουμε 1 λεπτό από το σημείο βρασμου και το αφήνουμε να κρυωσει.
Σως φράουλας
Υλικα
700 γρμ φραουλες
9 κσ ζαχαρη
1 κσ κορν φλαουρ
Εκτελεση
Σε μπλέντερ βαζουμε ολα μαζι τα υλικά, πολτοποιουμε και περναμε τον πολτο απο 1 τσιτάτο.
Βραζουμε σε χαμηλη φωτια, ανακατεμα συνέχεια και οταν πηξει αποσυρουμε.
Αφηνουμε να κρυώσει.
Σαντιγυ
500 γρμ κρεμα γαλακτος την πράσινη συσκευασια, χτυπαμε μεχρι να εχει υφη γιαουρτιου.
Προσθετουμε τα 2/3 πολτο φράουλας, ανακατεμα με 1 σπάτουλα.
Συναρμολογηση
Βαζουμε σε 1 δίσκο το παντεσπανι και το κόβουμε σε 3 δίσκους.
Σιροπιαζουμε βαζουμε ενδιαμεσα κρεμα.
Καλυπτουμε επανω και γυρω - γυρω με την κρεμα.
Για ντεκορ τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και διακοσμηση φραουλες κομμενες στα 2 και τριμμα σοκολατας!!!