ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ
Υλικά Για το φύλλο
1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
Ελάχιστο ξύδι
Αλάτι - πιπέρι
1 κουτάλι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη να ην κολλάει στα χέρια, περίπου500 γραμμάρια
1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
Ελάχιστο ξύδι
Αλάτι - πιπέρι
1 κουτάλι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη να ην κολλάει στα χέρια, περίπου500 γραμμάρια
Υλικά για τη γέμιση
3 κολοκύθια, τριμμένα και πολύ καλά στημένα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
200 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σκορδάκι (προαιρετικά)
Άνηθο και δυόσμο
Κίτρινο τυρί και ένα αυγό χτυπημένο για από πάνω
3 κολοκύθια, τριμμένα και πολύ καλά στημένα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
200 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι-πιπέρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σκορδάκι (προαιρετικά)
Άνηθο και δυόσμο
Κίτρινο τυρί και ένα αυγό χτυπημένο για από πάνω
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι.
Κάνουμε τη ζύμη μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα λεκανάκι.
Σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε μέσα μέχρι πάνω στα τοιχώματα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα λεκανάκι.
Σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε μέσα μέχρι πάνω στα τοιχώματα.
Προσθέτουμε τη γέμιση.
Από πάνω το κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας και το αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω κάτω για 10-15 λεπτά, ύστερα στους 180 με αέρα για άλλα 10-15 λεπτά και τέλος στους 180 μόνο κάτω για 20 λεπτά ώστε να ψηθεί καλά η βάση της τάρτας.