Μπουγάτσα με κρέμα



ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


Λοιπόν μπείτε κουζίνα και φτιάξτε την ωραιότερη μπουγάτσα που υπάρχει... ένα θα σας πω ο σύζυγος πάει να πάρει φύλλο για δεύτερο ταψί εγώ την έκανα με φύλλο σφολιάτας φρέσκο.

Για το ταψί της κουζίνας
2 κιλά γάλα
2 αυγά φρέσκα
1 φλιτζάνι τσαγιού (όχι κούπα) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
Μια τσιμπιά αλατι
(Ξύσμα πορτοκαλιού ελάχιστο αν σας αρέσει)
4 κουταλιές βούτυρο

Σέ κατσαρόλα βάζουμε κρύο το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο.
Χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, όχι σφιχτή κρέμα.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει η κρέμα.
Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα κάτω στο ταψί, ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή όχι καυτή, βάζουμε από πάνω αλλά 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω - κάτω εστία, περίπου μισή ώρα, ανάλογα τον φούρνο σας πρέπει να πατώσει καλά και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Όταν ψηθεί μετά ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.



Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού