
ΠΤΙ ΦΟΥΡ
Υλικά
300γρ βούτυρο αγελαδινό
170γρ άχνη ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
500γρ αλεύρι κοσκινισμένο.
Μαρμελάδα πορτοκάλι ή όποια εσείς προτιμάτε..
Για την επικάλυψη
300γρ κουβερτούρα
Λίγο καλαμποκέλαιο
Προαιρετικά λίγη καρύδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε 10 λεπτά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μετά τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη.
Χτυπάμε 10 λεπτά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μετά τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη.
Την τοποθετούμε στο κορνέ με μία οδοντωτή μύτη και φτιάχνουμε τα μπισκότα μας.. Να είναι αραιά γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα στο ένα και από πάνω βάζουμε το άλλο.
Τέλος παίρνουμε τα διπλά πλέον μπισκότα μας και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στην σοκολάτα μας που έχουμε λιώσει..
Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα στο ένα και από πάνω βάζουμε το άλλο.
Τέλος παίρνουμε τα διπλά πλέον μπισκότα μας και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στην σοκολάτα μας που έχουμε λιώσει..
Εμένα μου βγήκαν 20 κομμάτια.
