Ρυζόγαλο



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΡΥΖΟΓΑΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρυζόγαλο

Παραδοσιακό και διαχρονικό!
Το γλύκισμα από τα παιδικά μας χρόνια.

Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
2 ποτήρια του νερού νερό
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Κανέλα
Μαστίχα (προαιρετικά)

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι και το νερό. 
Το αφήνουμε για μισή ώρα.
Μετά από μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά με το νερό βράζουμε το ρύζι.
Αφού έχει απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα με μια πρέζα αλάτι.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη (δοκιμάζουμε πόσο γλυκό το θέλουμε ή προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη).
Βράζουμε και με την ζάχαρη για πέντε λεπτά.
Σε μισό ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε μαστίχα και βανίλια.
Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με κανέλα.