Λουκανικοπιτάκια αφράτα, νόστιμα και πανεύκολα (Συνταγή + Βίντεο)

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ, ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ


Πιο ωραια συνταγη δεν εχω ξαναδοκιμασει και γι αυτο καθιερωθηκε 
Εμεις ηδη ξεκινησαμε την επιθεση στο ταψι και ας καιγομαστε! 


Υλικά

Για την ζύμη
  • 600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 160 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 140 γρ γάλα
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 αυγά
  • 9 γρ ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση
  • Μουστάρδα
  • 300 γρ λουκάνικα

Για το άλειμμα
  • 1 αυγό
  • 33 κομμάτια


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι για τσουρέκι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
  2. Ύστερα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
  3. Έπειτα κόβουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρόγγυλο σχήμα.
  4. Προσθέτουμε αν θέλουμε μουστάρδα η αφήνουμε σκέτο το ζυμάρι μας.
  5. Στην συνέχεια βάζουμε γύρω γύρω τα λουκάνικά μας και κόβουμε τριγωνικά εκεί που υπάρχει το κάθε λουκάνικο.
  6. Τα τυλίγουμε και τα αλείφουμε με αυγό το καθένα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180c
  8. Tα λουκανοπιτάκια μας είναι έτοιμα αφράτα και λαχταριστά να τα απολαύσουμε!!!

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


📷 Stella Emmanouil

Δημιουργός συνταγής: LIVE KITCHEN CHANNEL

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!