ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΟΠΟΤΟ
Υλικά
- 700 γρ. βότκα
- 700 γρ. ώριμες φράουλες
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 10 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
- Παίρνετε μία κατσαρόλα και κόβετε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για μία ολόκληρη μέρα ενώ στη διάρκεια της ημέρας ανακατεύετε που και που.
- Την επόμενη ημέρα που θα έχει λιώσει τελείως η ζάχαρη προσθέτετε τη βότκα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
- Ανακατεύετε και βάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ημέρες ανακατεύοντας που και που.
- Τέλος σε ένα τουλπάνι στραγγίζετε τις φράουλες καλά.
- Ανακατεύετε και το λικέρ είναι έτοιμο.
- Τοποθετείτε σε γυάλινα μπουκάλια και είναι έτοιμο για κέρασμα.
- Για το φρουτοποτό θα χρειαστείτε 1 σφηνάκι λικέρ φράουλας, σόδα, παγάκια, δυόσμο και μία φέτα λεμόνι ανακατεύετε και σερβίρετε.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!