Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, 170 γρ. ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μισό κουταλάκι, εμάς μας αρέσει το μαχλέπι) και 1 δάκρυ μαστίχας (το έβαλα με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και το κοπάνισα στο γουδί) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφαιρώ από τη φωτιά και το βάζω σε ένα μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται στο μείγμα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και το τοποθετώ στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες.
Στο μεταξύ κόβω πολύ μικρά κυβάκια το τσουρέκι και το ψήνω στους 170°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Εφόσον περάσουν οι 4 - 5 ώρες χτυπάω το μείγμα στο μίξερ ίσα που να αφρατέψει όχι να σφίξει θα είναι ακόμα ρευστό, προσοχή όχι παραπάνω, και προσθέτω τα κυβάκια του τσουρεκιού.
Βάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα μιας χρήσης, σκεπάζω με μεμβράνη και το τοποθετώ στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρω και το γαρνίρω με σοκολάτα γάλακτος και καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!