ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ1,5 κιλό κεράσια
1.100 ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα κεράσια, τα βάζω στην κατσαρόλα με την μία κούπα νερό, ξαφρίζω και βράζω για 50 λεπτά.
Τέλος ρίχνω μέσα τις βανίλιες και το λεμόνι.
Βγάζω το κεράσι μέσα από το σιρόπι με την τρυπητή κουτάλα και τα κόβω μέσα στο μπλέντερ,
Η μαρμελάδα γίνεται σαν του εμπορίου.
Συνεχίζω και βράζω λίγο ακόμα το σιρόπι που έχει μείνει και το βάζω μέσα σε μπουκάλια για να το βάζω πάνω στα παγωτά
Με αυτο τον τροπο εχω και μαρμελαδα και σιροπι!!