
ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά για το φύλλο:
650 γρ αλεύρι γοχ
300ml νερό
60ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι
Ταψι:39 εκ.
Εκτέλεση
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι και αφηνουμε να ξεκουραστει 1 ωρα.
Επειτα χωριζουμε σε 4 μπαλακια.
Ανοιγουμε τα φυλλα κι αναμεσα λαδωνουμε.
Στο δευτερο φυλλο βαζουμε τη γεμιση και καλυπτουμε με τα υπολοιπα 2.
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστασεις για 1 ωρα.
Λιγο πριν ψηθει, τη ραντιζουμε με νερο.
Αν θελουμε να ειναι πιο χοντρη ,διπλασιαζουμε την ποσοτητα υλικων.
Γεμιση :
1 κιλο πρασα
500 γρ. τυρι φετα
Λιγο αλατι
Αυγα δεν βαζω
1 κιλο πρασα
500 γρ. τυρι φετα
Λιγο αλατι
Αυγα δεν βαζω
Εκτελεση:
Καθαριζουμε τα πρασα και τα κοβουμε ροδελες,τα τσιγαριζουμε σε κατααρολιτσα με ελαιολαδο,επειτα ριχνουμε λιγο νερακι κι αφηνουμε να ψηθουν καλα, προσθετουμε και το αλατι.
Καθαριζουμε τα πρασα και τα κοβουμε ροδελες,τα τσιγαριζουμε σε κατααρολιτσα με ελαιολαδο,επειτα ριχνουμε λιγο νερακι κι αφηνουμε να ψηθουν καλα, προσθετουμε και το αλατι.
Ανακατευουμε αναμεσα στο βρασιμο να μην κολλησουν.
Πρεπει να εχουν πιει ολο το νερο.
Στη μεση της πιτας βαζουμε το πράσο σε ολο το μηκος της και σπαμε με τα χερια μας τη φετα.
Συνταγη της γιαγιακας μου.
Στη μεση της πιτας βαζουμε το πράσο σε ολο το μηκος της και σπαμε με τα χερια μας τη φετα.
Συνταγη της γιαγιακας μου.