Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
1 λάχανο
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
χυμό από ένα λεμόνι.
αλάτι
πιπέρι .
μαϊντανός
Για το αυγολέμονο
Τον ζωμό από το φαγητό ένα ποτήρι
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
μαϊντανός
άνηθος
Για το αυγολέμονο
Τον ζωμό από το φαγητό ένα ποτήρι
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και χυμό λεμονιού και ζεματάμε το λάχανο.
Κόβουμε το κοτσάνι και βγάζουμε ένα - ένα τα φύλλα.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και χυμό λεμονιού και ζεματάμε το λάχανο.
Κόβουμε το κοτσάνι και βγάζουμε ένα - ένα τα φύλλα.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα υπόλοιπα υλικά.
Διαλέγουμε τα πιο λεπτά φύλλα και τυλίγουμε τους σαρμάδες.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τους σαρμάδες και ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τους σαρμάδες και ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.
Με την κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζωμό περίπου μία κούπα, το σουρώνουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ τον κρόκο αυγού και το χυμό λεμονιού και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.