ΑΠΛΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
250 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
420 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα
120 γρ χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μικρά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, εναλλάξ λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, λίγο χυμό μέχρι να τα πάρει όλα.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα ίσως λίγο περισσότερο, το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.
Επειδή η φόρμα μου δεν είναι μεγάλη έβαλα και σε μακρόστενη.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα ίσως λίγο περισσότερο, το τρυπάμε με ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.
Επειδή η φόρμα μου δεν είναι μεγάλη έβαλα και σε μακρόστενη.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni