Αλμυρό κέικ με λουκάνικα Φρανκφούρτης



ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ


Υλικά
Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
4 αυγά χωρισμένα (οι κρόκοι απ' τα ασπράδια)
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα βούτυρο Soft
1 κούπα τριμμένο κασέρι με τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. 
Χτυπάω λίγο το βούτυρο (με τα χέρια) ν' αφρατέψει, ρίχνω τα κροκάδια ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω μαζί με τα τριμμένα τυριά. 
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνω κι ανακατεύω σε δόσεις εναλλάξ με το αλεύρι στο προηγούμενο μίγμα.
Βάζω το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα. 
Τοποθετώ τα λουκάνικα κατά μήκος της φόρμας σε δύο σειρές, κι αδειάζω το υπόλοιπο μίγμα από πάνω. 
Ψήνω το κέικ στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά (να πάρει λίγο χρώμα). 
Διακοσμώ αν θέλω με τριμμένο κασέρι και λουκανικάκια.
Είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για μπουφέ!



Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!