ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Για τη γέμιση
Τσιγαρίζω φρέσκο κρεμμυδάκι, μετά προσθέτω το ρύζι, άνηθο, δυόσμο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, νερό και χυμό λεμόνι. (Για 250 γρ. αμπελόφυλλα περίπου 400 γρ. ρύζι)
Αφήνω να σιγοβράσει για 5 10 λεπτά.
Στην κατσαρόλα στρώνω στο πάτο φύλλα από μαρούλι η αμπελόφυλλα και μετά από πάνω βάζω ένα ένα τα τυλιγμένα ντολμαδάκια.
Βάζω πάνω από κάθε σειρά λίγο αλάτι και στο τέλος ελαιόλαδο και λεμόνι.
Τα πατάω με ένα πιάτο και μία πέτρα από πάνω για να μην διαλυθούν στο βράσιμο.
Σκεπάζω με νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνω το μάτι στο 1 και αφήνω να σιγοβράσει ώσπου να μαγειρευτούν.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra