ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
- Αμπελοφυλλα
- Ρυζι καρολινα
- Αλατι
- πιπερι,
- 3 - 4 κοκκους μπαχαρι,
- κρεμμυδι ξερο και φρεσκο,
- πρασο,
- καροτο,
- ντοματα,
- λιγα φυλλα μαρουλιου,
- κολοκυθακι,
- μαιδανο,
- δυοσμο και μαραθο ή ανηθο.
- Μυζήθρα ξερη
- 1 φλυτζανακι καφε ή λιγο κεφαλοτυρι.
- Ψιλοκομμενα γλυκαδια αρνιου και λιγο ψιλοκομμενο κρεας αρνισιο
- μπολικο ελαιολαδο
- 2 κ.σ αγνο βουτυρο γαλακτος.
Εκτέλεση
- Ολα ψιλοκομμενα ή τριμμενα απο την χοντρη πλευρα του τριφτη.
- Αν εχουμε ζωμο απο κρεας η κοτοπουλο τα βραζουμε μ αυτον αλλιως με νερακι.
- Σκεπαζουμε με πιατο τα γιαπρακια να μην χασουν το σχημα τους και μετα καπακι.
- Μαγειρεουμε με για 1 1/2 με 2 ωρες σε χαμηλη φωτια.
- Σερβιρουμε με γιαουρτι που χτυπαμε με λιγο ελαιολαδο, αλατι και πιπερι.
- Γινονται και ορφανα υπεροχα με ό,τι λαχανικο διαθετει η κουζινα μας.
- Να τα δοκιμασετε γινονται πεντανοστιμα.
ΠΗΓΗ: Maria Xatzhstamatioy, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γιαπράκια με γιαούρτι