Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΕΚΛΕΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πάστα ταψιού Εκλέρ
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (αν θέλετε προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα)
100 γρ βούτυρο.
μια κουβερτούρα λευκή, 120 γρ.
Γκανάζ
500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
400 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
4 πακέτα σαβαγιάρ
Κερασάκια και αμύγδαλο για την διακόσμηση
Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από τη λευκή κουβερτούρα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
400 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
4 πακέτα σαβαγιάρ
Κερασάκια και αμύγδαλο για την διακόσμηση
Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από τη λευκή κουβερτούρα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα.
Σε τάπερ ή ταψί (εγώ χρησιμοποίησα τσέρκι) 34/24 αραδιάζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε την κρέμα όπως είναι ζεστή.
Και από πάνω πάλι μπισκότα
Θα τραβήξουν υγρασία από την κρέμα
Γκανάζ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει!) την προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει μια ωραία κρέμα μαζί και με το ηλιέλαιο.
Θα τραβήξουν υγρασία από την κρέμα
Γκανάζ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει!) την προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε να γίνει μια ωραία κρέμα μαζί και με το ηλιέλαιο.
Την προσθέτουμε πάνω στα μπισκότα όπως είναι ζεστή, διακοσμούμε και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόβουμε και σερβίρουμε.