ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙΣ
Μοσχομυριστό, αφράτο και πανεύκολο
Υλικά για το κέικ:
- 60 ml χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 180 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
- 180 ml γάλα αμυγδάλου
- 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. φρέσκα μπλούμπερις
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύω.
- Προσθέτω τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύω.
- Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύω.
- Τέλος προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω τα μπλούμπερις με 2 κ.σ. κορν φλάουρ και τα ρίχνω στο μίγμα. Ανακατεύω προσεκτικά και μεταφέρω το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά.
Υλικά για το γλάσο λεμονιού:
- 125 γρ άχνη ζάχαρη
- 6-7 σταγόνες χυμός λεμονιού
- λίγο κίτρινο τζελ χρώμα ζαχ/κής
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσω ένα πηχτό γλάσο λεμονιού.
Για τη διακόσμηση:
- Περιχύνω το κέικ με το γλάσο λεμονιού και γαρνίρω το κέικ με φρέσκα μπλούμπερις.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί