Χοιρινό Εξοχικό

ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ


Υλικά:

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
  • 4 πατάτες κομμένες καρέ μεγάλα
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες χοντρές
  • 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο
  • Κύβους από κασέρι


Εκτέλεση:

  1. Σε μπολ βάζουμε το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
  2. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί, τα προσθέτουμε στο κρέας και το αφήνουμε για λίγο να μαριναριστεί.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, την πιπεριά, αλάτι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
  4. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να καραμελώσει (αυτό το κάνουμε για να γίνει πιο ελαφρύ).
  5. Σε λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα με τις πατάτες, το μείγμα κρεμμύδι - σκόρδο, και από πάνω το κρέας και τους κύβους από κασέρι.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, κλείνουμε σε πουγκί, τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε με αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ

Δημιουργός συνταγής: Olga Sv

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget