![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHViTSm8twWe3IoqXV1cPy0pq2-H9ZBhDCEK7i5ku8FqrQzLaoeBNQ8v4GoIkZUtLZDt5XfaZrhqO1xqmEBreR2EnFGl9zKP5TimRnLiZbnk67aWR1PLmWdodK0l-i7ENTuL5Yf58YwUEO/w536-h640/eykolo_miskotoglyko.jpg)
ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Με Μπισκότα - Κρέμα - Σάλτσα Φρέσκιας Φράουλας!
ΣΥΝΤΑΓΉ:
Στρώνουμε σε ταψί ή τάπερ (30 χ 27 Νο) 2 σειρές μπισκότα πτιμπέρ.
Κάνουμε μια κρέμα με:
1 λίτρο γάλα,
80 γρ Κάστερ Πάουντερ ή 100 γρ κορν φλάουρ,
5 κ σ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα,
80 γρ Κάστερ Πάουντερ ή 100 γρ κορν φλάουρ,
5 κ σ. ζάχαρη
Όπως είναι καυτή ρίχνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε 2 σειρές μπισκότα.
Και ρίχνουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Πλένουμε 500 γρ. φράουλες, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα 4 κ.σ. ζάχαρη και το χυμό 1 λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνουμε τα υγρά που βγάλαν σε κατσαρολίτσα.
Βάζουμε μέσα 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 2 ποτήρια τσαγιού νερό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 φακελακι ζελέ φράουλας σκόνη, τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε και τις φράουλες.
Βράζουμε για 3 λεπτά.
Το κατεβάζουμε, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Το κατεβάζουμε, αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.