Εκμέκ με τσουρέκι



ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


ΥΛΙΚΑ
Τσουρέκι κομμένο σε φέτες (Δεν το ψήνω το βάζω όπως είναι)

ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα
3/4 ποτηριού ζάχαρη
7 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
2 ολόκληρα αυγά
2 κουταλιές βούτυρο
(Εξτρα γάλα για το τσουρέκι)
 
ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ
400 ml Κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
Προσθέτουμε λίγο από το γάλα, λίγη από την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου να διαλυθούν.
Έχουμε βάλει σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεστάνουν, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών περνώντας το από σήτα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να πάρει μερικές βράσεις.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο κρύο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Βουτάμε στο έξτρα γάλα τις φέτες τσουρεκιού και τις στρώνουμε στο ταψάκι μας, επάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα, κατόπιν βάζουμε και δεύτερη στρώση από τις φέτες τσουρεκιού, την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού παγώσει έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος όπως είναι κρύα από το ψυγείο με την άχνη και τη βανίλια να γίνει σαντιγί, την στρώνουμε στο γλυκό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρδισμένο.


ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni