ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ
- 1 ½ κούπα ζάχαρη,
- 2 αυγά,
- 1 γιαούρτι,
- ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού,
- 1 κιλό αλεύρι φαρίνα,
- 2 κ.γ. μπέικιν,
- σόδα στη μύτη του κ.γ.
- 1 κρόκο με λίγο γάλα για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάω καλά το Βιτάμ ή το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά, κατόπιν το γιαούρτι, μετά χυμό και ξύσμα.
- Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
- Ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθω τα κουλουράκια και τα αλείφω με τον κρόκο.
- Τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη