Αφράτο παγωτό βανίλια



ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


Αφράτο και μαλακό χωρίς κρυστάλλους!

Υλικά
500 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά, κρύα (οποιαδήποτε ζωική κρέμα γάλακτος θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει με το χτύπημα) (ΟΧΙ φυτική ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο ( 400 γρ. περίπου)
2 - 3 βανίλιες σκόνη, όχι περισσότερες γιατί πικρίζει!

Εκτέλεση
Βάζω τα γαλακτοκομικά υλικά μου στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
Χτυπάω με μίξερ χειρός στην πιο δυνατή του ταχύτητα για 5 λεπτά ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο, λιγότερα λεπτά χτύπημα να αφρατέψει.
Με μαρίζ (σπάτουλα) ανακατεύω (διπλώνω) την σαντιγί απαλά και σιγά - σιγά στο ζαχαρούχο και προσθέτω τις βανίλιες.
Βάζω το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά και μέσα σε σακούλα τροφίμων, στην κατάψυξη για 8 ώρες!
Σερβίρω απευθείας από κατάψυξη γιατί παραμένει αφράτο και μαλακό!

Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν θέλουμε σκέτο βανίλια:
* 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη ή 1-2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
* Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα , αντί απλού
* Τρούφα, σταγόνες, ή φλέικς μαύρης, γάλακτος η λευκής σοκολάτας
* Διάφορους ξηρούς καρπούς
* Μπισκότα απλά ή γεμιστά σε μικρά κομμάτια
* Πουράκια σοκολάτας
* Γλυκά του κουταλιού σε κυβάκια και με το σιρόπι τους περιχύνουμε στο σερβίρισμα
* Ό,τι άλλο μας αρέσει!


Δημιουργός συνταγής: Margarita Kariwtou


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!