![]() |
📷 Stella Emmanouil |
ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Ειναι πεντανοστιμες οι πιτουλες καθως ειναι γεμιστες με Τσενταρ, Ρεγκάτο και Γιαουρτι!
Το τηγανι δεν χρειαζεται λαδι και ειναι απιστευτα ελαφριές!
Υλικά:
- 200 γρ χλιαρο γαλα
- 200 γρ χλιαρο νερο
- 7 - 9 γρ ξερη μαγια
- 3 κσ ελαιόλαδο
- 1 κσ ζαχαρη
- 1,5 κγ αλατι
- 680 γρ αλευρι
Γεμιση:
- 200 γρ γιαουρτι στραγγιστο
- 150 γρ τριμμενο τσενταρ
- 150 γρ τριμμενο ρεγκατο
Εκτέλεση:
- Σ ενα μπολ ριχνουμε το γαλα,το νερο,τη μαγια, τη ζαχαρη, το ελαιολαδο και το μισο αλευρι κι ανακατευουμε.
- Ριχνουμε σιγα - σιγα το υπολοιπο αλευρι και το αλατι κι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
- Ζυμωνουμε ωσπου να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη.
- Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος για 1 ωρα ωσπου να διπλασιαστει η ζυμη.
- Βγαζουμε τη ζυμη την ανοιγουμε σε φυλλο με τα δαχτυλα μας, τη διπλουνουμε, κανουμε ενα μπαστουνι και χωριζουμε σε 9 μπαλακια.
- Τα σκεπαζουμε και αφηνουμε στην ακρη για 10 λεπτα.
- Επειτα ανακατευουμε τα τυρια με το γιαουρτι, παιρνουμε ενα μπαλακι το ανοιγουμε με πλαστη ή με τα δαχτυλα, βαζουμε 1 κσ από τη γεμιση και κλεινουμε ενωνοντας τις ακρες της, σχηματιζουμε παλι ενα μπαλακι.
- Το ανοιγουμε σε πιτουλα προσεκτικα ωστε να μην ανοιξουν τρυπουλες.
- Ψηνουμε σε τηγανι αντικολλητικο χωρις λαδι ωσπου να ροδισουν καλα.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί