Πιτούλες στο τηγάνι γεμιστές με τυριά (Συνταγή και Βίντεο)

📷 Stella Emmanouil

ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Ειναι πεντανοστιμες οι πιτουλες καθως ειναι γεμιστες με Τσενταρ, Ρεγκάτο και Γιαουρτι!
Το τηγανι δεν χρειαζεται λαδι και ειναι απιστευτα ελαφριές!


Υλικά:

  • 200 γρ χλιαρο γαλα
  • 200 γρ χλιαρο νερο
  • 7 - 9 γρ ξερη μαγια
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κσ ζαχαρη
  • 1,5 κγ αλατι
  • 680 γρ αλευρι

Γεμιση:
  • 200 γρ γιαουρτι στραγγιστο
  • 150 γρ τριμμενο τσενταρ
  • 150 γρ τριμμενο ρεγκατο


Εκτέλεση:

  1. Σ ενα μπολ ριχνουμε το γαλα,το νερο,τη μαγια, τη ζαχαρη, το ελαιολαδο και το μισο αλευρι κι ανακατευουμε.
  2. Ριχνουμε σιγα - σιγα το υπολοιπο αλευρι και το αλατι κι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
  3. Ζυμωνουμε ωσπου να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη.
  4. Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος για 1 ωρα ωσπου να διπλασιαστει η ζυμη.
  5. Βγαζουμε τη ζυμη την ανοιγουμε σε φυλλο με τα δαχτυλα μας, τη διπλουνουμε, κανουμε ενα μπαστουνι και χωριζουμε σε 9 μπαλακια.
  6. Τα σκεπαζουμε και αφηνουμε στην ακρη για 10 λεπτα. 
  7. Επειτα ανακατευουμε τα τυρια με το γιαουρτι, παιρνουμε ενα μπαλακι το ανοιγουμε με πλαστη ή με τα δαχτυλα, βαζουμε 1 κσ από τη γεμιση και κλεινουμε ενωνοντας τις ακρες της, σχηματιζουμε παλι ενα μπαλακι.
  8. Το ανοιγουμε σε πιτουλα προσεκτικα ωστε να μην ανοιξουν τρυπουλες.
  9. Ψηνουμε σε τηγανι αντικολλητικο χωρις λαδι ωσπου να ροδισουν καλα.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: LIVE KITCHEN CHANNEL

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!