Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΜΠΕΖΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπεζέδες
Υλικά
ασπράδια αυγών,
τη διπλάσια ποσότητα ζάχαρη κρυσταλλική
βανίλια
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια και ρίχνουμε σιγά - σιγά την ζάχαρη και στο τέλος τη βανίλια και το χυμό.
Ψήνουμε για 2 ώρες στους 100 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση.
Ζυγίζουμε τα ασπράδια, αν π.χ. είναι 100 γραμμάρια, διπλάσια ποσότητα ζάχαρη, 1 βανίλια, 1/2 κ.γ. λεμόνι.
Ζυγίζουμε τα ασπράδια, αν π.χ. είναι 100 γραμμάρια, διπλάσια ποσότητα ζάχαρη, 1 βανίλια, 1/2 κ.γ. λεμόνι.