
ΣΟΥΠΕΡ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ
Ένα πλούσιο, αφράτο και αρωματικό κέικ που γεμίζει το σπίτι με μυρωδιές πορτοκαλιού και λεμονιού. Ιδανικό για τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό σας τσάι, θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό!
Υλικά
- 1 κούπα Βιτάμ
- ½ κούπα καλαμποκέλαιο
- 4 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- ½ κούπα γάλα εβαπορέ
- ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 γεμάτες κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν.
- Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα.
- Μετά από 35-40 λεπτά ανοίγουμε προσεκτικά τον φούρνο και βυθίζουμε μια λεπτή λάμα μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, το αφήνουμε για λίγο ακόμη, αποφεύγοντας να ανοίγουμε τον φούρνο πολύ νωρίς για να μη "κάτσει" το κέικ.
Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή