![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8tWnqwiSyPub3h7zbeKeSjcHdv0wetiYStYpcZMGNXQ5JVWYuNSI0XqlgOpHWXjBdAvLVSdZwTKQguHDFYbqAT3qwGPF58KKJ94EMBLHWgwV1zEoOfJufCFzozI63GAWzFBjwSUKSwaxL/w478-h640/afrata_tyropitakia.jpg)
Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα τυροπιτάκια
Υλικά
1 φακελάκι μαγιά που τη διαλύουμε με 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
2 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι
1 κεσέ ηλιέλαιο
1 κεσέ γάλα
αλάτι μισό κουταλάκι
λίγη ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει, περίπου δυόμισι κούπες
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα καρύδι, ανοίγουμε με τα χέρια μας και βάζουμε τυράκι ή ό,τι άλλο θέλουμε (λουκάνικο, ελιές με πιπεριά κόκκινη κ.τ.λ.).
Τα αφήνουμε στο ταψί για μισή ώρα να φουσκώσουν, τα περνάμε με πινέλο λίγο αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.