Φράουλα γλυκό του κουταλιού



ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά
500 γρ φράουλες
500 γρ ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 ποτήρι νερό

Βάζω σε ένα τάπερ στρώσεις τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Κλείνω και αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν το ζουμί τους.
Την άλλη μέρα τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι που έβγαλαν και το μισό ποτήρι νερό να πάρουν μια βράση 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και βράζω το σιρόπι βγάζοντας τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι 7 - 8 λεπτά, ξαναβάζω τις φράουλες μέσα και αφήνω να δέσουν όλα μαζί κουνώντας την κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύω για να μην διαλυθούν οι φράουλες 2 - 3 λεπτά ακόμα.
Βάζω σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνω το καπάκι και γυρνάω ανάποδα. 
Αφήνω όλο το βράδυ έτσι να κρυώσει.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!