ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Τούρτα που θυμίζει κάτι από τα παλιά που δεν υπήρχαν τόσες κ διαφορετικές γεύσεις... Αφρός πραγματικά δε μπορούσα να την κόψω θυμήθηκα που παίρναμε από ζαχαροπλαστείο κ λέγαμε είναι σημερινή... τόσο αφρός.. αξίζει να την δοκιμάσετε με μια συμβουλή κόψτε την την επόμενη μέρα ..
πάμε για συνταγή.
Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΣΕΡΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
3 αυγα
4 κουταλιες σουπας ζαχαρη
4 κουταλιες σουπας αλευρι
2 κουταλιες σουπας κακαο
3 κουταλιες σπορελαιο
1 βανιλια
1 κουταλια μπεικεν
1 κουταλια λικερ η κουαντρο
λιγο ξυσμα πορτοκαλι
πάμε για συνταγή.
Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΣΕΡΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
3 αυγα
4 κουταλιες σουπας ζαχαρη
4 κουταλιες σουπας αλευρι
2 κουταλιες σουπας κακαο
3 κουταλιες σπορελαιο
1 βανιλια
1 κουταλια μπεικεν
1 κουταλια λικερ η κουαντρο
λιγο ξυσμα πορτοκαλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
1 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 κοματακι φλουδα πορτοκαλι
τα βραζουμε 5 λεπτα σε κατσαρολακι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
1 μορφατ τενεκεδακι
μισο κουτι ζαχαρουχο
1 βανιλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ
1 μορφατ τενεκεδακι
1 συσκευασια μικρη μερεντα
1 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη
1 βανιλια
1 κοματακι φλουδα πορτοκαλι
τα βραζουμε 5 λεπτα σε κατσαρολακι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
1 μορφατ τενεκεδακι
μισο κουτι ζαχαρουχο
1 βανιλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ
1 μορφατ τενεκεδακι
1 συσκευασια μικρη μερεντα
ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
200 γραμμαρια κρεμα γαλακτος
1 σοκολατα πραλινα η σοκολατα γαλακτος
1 κουταλια λικερ
3 κουταλιες σπορελαιο
1/2 κουτι ζαχαρουχο + 1 φλιτζανακι νερο
1 κουταλια γεματη κακαο
1 κουταλια κοφτη κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε ολα τα υλικα για την βαση ριχνοντας τελευταιο το αλευρι.ψηνουμε σε λαδωμενο και ελαφρως αλευρωμενο τσερκι στους 170 βαθμους.
σιροπιαζουμε με ζεστο σιροπι χλιαρη η βαση, αφηνουμε να κρυωσει τελειως .
Χτυπαμε μορφατ με μισο ζαχαρουχο και βανιλια
Χτυπαμε μορφατ με μερεντα
Για την επικαλυψη, βαζουμε σε κατσαρολι να ζεσταθει η κρεμα την τραβαμε απο την φωτια ριχνουμε την σοκολατα μεχρι να λιωσει και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα, το κορν φλαουρ αραιωμενο με το ζαχαρουχο και το νερο.
το αφηνουμε να παρει μια βραση ανακατευοντας συνεχως να πηξει πολυ ελαφρα οχι να σφιξει.
200 γραμμαρια κρεμα γαλακτος
1 σοκολατα πραλινα η σοκολατα γαλακτος
1 κουταλια λικερ
3 κουταλιες σπορελαιο
1/2 κουτι ζαχαρουχο + 1 φλιτζανακι νερο
1 κουταλια γεματη κακαο
1 κουταλια κοφτη κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε ολα τα υλικα για την βαση ριχνοντας τελευταιο το αλευρι.ψηνουμε σε λαδωμενο και ελαφρως αλευρωμενο τσερκι στους 170 βαθμους.
σιροπιαζουμε με ζεστο σιροπι χλιαρη η βαση, αφηνουμε να κρυωσει τελειως .
Χτυπαμε μορφατ με μισο ζαχαρουχο και βανιλια
Χτυπαμε μορφατ με μερεντα
Για την επικαλυψη, βαζουμε σε κατσαρολι να ζεσταθει η κρεμα την τραβαμε απο την φωτια ριχνουμε την σοκολατα μεχρι να λιωσει και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα, το κορν φλαουρ αραιωμενο με το ζαχαρουχο και το νερο.
το αφηνουμε να παρει μια βραση ανακατευοντας συνεχως να πηξει πολυ ελαφρα οχι να σφιξει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αφου κρυωσει η βαση τελειως,στρωνουμε την λευκη κρεμα,κατοπιν την κρεμα μερεντα,και τοποθετουμε στο ψυγειο.
Μολις κρυωσει η επικαλυψη την χτυπαμε λιγο με το συρμα και την ριχνουμε πανω απο την κρεμα και τοποθετουμε στο ψυγειο ωςτην αλλη μερα
ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Πουρακια τριμενα η τρουφα η ροζετες σαντιγι η κρατηστε λιγο απο την λευκη και την καφε κρεμα για να κανετε ροζετες.
Αφου κρυωσει η βαση τελειως,στρωνουμε την λευκη κρεμα,κατοπιν την κρεμα μερεντα,και τοποθετουμε στο ψυγειο.
Μολις κρυωσει η επικαλυψη την χτυπαμε λιγο με το συρμα και την ριχνουμε πανω απο την κρεμα και τοποθετουμε στο ψυγειο ωςτην αλλη μερα
ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Πουρακια τριμενα η τρουφα η ροζετες σαντιγι η κρατηστε λιγο απο την λευκη και την καφε κρεμα για να κανετε ροζετες.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη, συνταγή Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού