
ΠΑΣΤΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ
300 γρ ζάχαρη
400 γρ αλεύρι
80 γρ κακάο
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
500 γρ χυμό ροδάκινο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
Χτυπάμε σαν το κέικ και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σουπ κορν φλαουρ
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας και όσο είναι ζεστή η κρέμα ρίχνουμε 100 γρ βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε 1 κούπα σαντιγί μέσα στην κρέμα και το στρώνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 500 γρ, μαρμελάδα ροδάκινο με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε αφού έχουμε μαλακώσει 10 γρ ζελατίνα μέσα στη μαρμελάδα και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
400 γρ αλεύρι
80 γρ κακάο
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
500 γρ χυμό ροδάκινο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
Χτυπάμε σαν το κέικ και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σουπ κορν φλαουρ
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας και όσο είναι ζεστή η κρέμα ρίχνουμε 100 γρ βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε 1 κούπα σαντιγί μέσα στην κρέμα και το στρώνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 500 γρ, μαρμελάδα ροδάκινο με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε αφού έχουμε μαλακώσει 10 γρ ζελατίνα μέσα στη μαρμελάδα και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
Στο ψυγείο για 2 ώρες και τη διακοσμούμε με κομπόστα ροδάκινο.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Στεργιου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης
