Τούρτα Ferrero Rocher

Σοκολατένια Τούρτα με Φουντούκια και Γκανάζ

ΤΟΥΡΤΑ FERRERO ROCHER


Μια απολαυστική τούρτα εμπνευσμένη από τα λαχταριστά σοκολατάκια Ferrero Rocher. Συνδυάζει μαλακό παντεσπάνι σοκολάτας με κρεμώδη γέμιση πραλίνας φουντουκιού και μια γκανάζ σοκολάτας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανική για ειδικές περιστάσεις και γιορτές!


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας κακάο
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα βραστό νερό

Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουταλιά σούπας λικέρ Cahlua (προαιρετικά)
  • 400 γρ. Nutella ή πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 150 γρ. φουντούκια ψημένα ανάλατα

Για τη γκανάζ:
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές σούπας νερό
(η γκανάζ αυτή είναι εξαιρετική και για επάλειψη Κέικ)

Για τη διακόσμηση:
  • Σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • Φουντούκια τριμμένα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το σπορέλαιο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. 
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Λαδώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα διαμέτρου 30 εκ. (ή μικρότερη για πιο ψηλό παντεσπάνι) και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί. 
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
  6. Για τη γέμιση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. 
  7. Προσθέτουμε την Nutella (ή την πραλίνα φουντουκιού), το κακάο και το λικέρ (αν χρησιμοποιούμε), και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. 
  8. Προσθέτουμε τα ψημένα φουντούκια και ανακατεύουμε ελαφρά.
  9. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο παντεσπανιού σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω μέρος της γέμισης. 
  10. Συνεχίζουμε με τον δεύτερο δίσκο και ξανά γέμιση. 
  11. Το ίδιο και για τον τρίτο δίσκο.
  12. Για τη γκανάζ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. 
  13. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  14. Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε πάνω από την τούρτα και στα πλάγια.
  15. Διακοσμούμε την τούρτα με σοκολατάκια Ferrero Rocher και τριμμένα φουντούκια στην κορυφή και στα πλάγια.

Η τούρτα μας είναι έτοιμη! 
Καλή μας απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget