
Μια συνταγή του κυρίου Dario Vicari για ORIGINAL ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook Λαχταριστές Δημιουργίες
Original ιταλική σπαγγέτι καρμπονάρα
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για μικρούς και μεγάλους.
Η καρμπονάρα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ιταλίας, γίνεται με απλά συστατικά και εύκολη προετοιμασία.
Η προέλευση του πιάτου είναι αβέβαιη γι' αυτό και υπάρχουν διάφορες εκδοχές, η πιο γνωστή από τις οποίες έλκει την καταγωγή της από την πόλη της Ρώμης.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
400 γρ. Spaghetti n.5
80 γρ. Χοιρινό μάγουλο
4 Κρόκοι αβγών
120 γρ. Τριμμένο τυρί Pecorino Romano
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο Pecorino Romano για πασπάλισμα (προαιρετικά).
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα απο όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
2. Παράλληλα κόβουμε το χοιρινό μάγουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το σοτάρουμε ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο.
Η προέλευση του πιάτου είναι αβέβαιη γι' αυτό και υπάρχουν διάφορες εκδοχές, η πιο γνωστή από τις οποίες έλκει την καταγωγή της από την πόλη της Ρώμης.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
400 γρ. Spaghetti n.5
80 γρ. Χοιρινό μάγουλο
4 Κρόκοι αβγών
120 γρ. Τριμμένο τυρί Pecorino Romano
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο Pecorino Romano για πασπάλισμα (προαιρετικά).
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα απο όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
2. Παράλληλα κόβουμε το χοιρινό μάγουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το σοτάρουμε ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο.
3. Χτυπάμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
4. Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το χοιρινό μάγουλο.
5. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για μία πιο κρεμώδη σάλτσα.
6. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό, πασπαλίζουμε με το Pecorino και το μαύρο πιπέρι.
4. Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το χοιρινό μάγουλο.
5. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για μία πιο κρεμώδη σάλτσα.
6. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό, πασπαλίζουμε με το Pecorino και το μαύρο πιπέρι.