ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ (SEKERPARE)
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- αμύγδαλα λευκά, για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου αφρατέψει το βούτυρο και γίνει μαλακό σαν κρέμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ).
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε μπισκότα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (διαμέτρου δηλαδή γύρω στα 4 εκ.).
- Τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη να γίνουν λίγο πλακέ και βάζουμε στο κέντρο του καθενός από ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το Σιρόπι
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αποσύρουμε και περιχύνουμε τα μπισκότα, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Το σιρόπι φαίνεται αρκετό, αλλά το χρησιμοποιούμε όλο.
- Τα μπισκότα θα το απορροφήσουν μετά από κάποιες ώρες.
ΠΗΓΗ: συνταγή Στέλιος Παρλιάρος, εκτέλεση Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!