BISCOTTI ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Υπέροχο, βουτυρένιο συνοδευτικό για τον καφέ σας.
Υλικά
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. ξηροί καρποί, cranberries, σταφίδες
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 140°C στον αέρα.
- Βάζουμε το βούτυρο μας να λιώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5' μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα μας σιγά σιγά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη βανίλια.
- Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς με τα cranberries.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά που έχουμε στο μπολ και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
- Η ζύμη μας θα είναι πολύ κολλώδης, γι' αυτό πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας.
- Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη βάζουμε πάνω στο πάγκο μας με το αλεύρι και πλάθουμε ένα καρβελάκι σε μακρόστενο σχήμα (σαν ένα φραντζολάκι).
- Το μεταφέρουμε στο ταψί μας (στο ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί).
- Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τα ψήνουμε για 30' στους 140°C στον αέρα.
- Μόλις περάσουν τα 30' τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν παίρνουμε ένα πριονωτό μαχαίρι και κόβουμε σε λεπτές φέτες (μέγεθος περίπου όσο ένα δάχτυλο).
- Μεταφέρουμε τις φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10' με 15' στους 160°C στον αέρα.
- Μόλις τα biscotti μας πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα.
Credits:
Νίκη Λάχα