Biscotti με cranberries και ξηρούς καρπούς

Biscotti

BISCOTTI ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


Υπέροχο, βουτυρένιο συνοδευτικό για τον καφέ σας.


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ξηροί καρποί, cranberries, σταφίδες
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 140°C στον αέρα.
  2. Βάζουμε το βούτυρο μας να λιώσει.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5' μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα μας σιγά σιγά.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη βανίλια.
  6. Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς με τα cranberries. 
  7. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά που έχουμε στο μπολ και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
  8. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
  9. Η ζύμη μας θα είναι πολύ κολλώδης, γι' αυτό πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας. 
  10. Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη βάζουμε πάνω στο πάγκο μας με το αλεύρι και πλάθουμε ένα καρβελάκι σε μακρόστενο σχήμα (σαν ένα φραντζολάκι). 
  11. Το μεταφέρουμε στο ταψί μας (στο ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί).
  12. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
  13. Τα ψήνουμε για 30' στους 140°C στον αέρα.
  14. Μόλις περάσουν τα 30' τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  15. Μόλις κρυώσουν παίρνουμε ένα πριονωτό μαχαίρι και κόβουμε σε λεπτές φέτες (μέγεθος περίπου όσο ένα δάχτυλο).
  16. Μεταφέρουμε τις φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10' με 15' στους 160°C στον αέρα.
  17. Μόλις τα biscotti μας πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα.

Biscotti


Credits:

Νίκη Λάχα