Τούρτα σαν Black Forest με φράουλες



ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΝ BLACK FOREST ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Μια υπέροχη γλυκιά παραλλαγή της αγαπημένης μας τούρτας με το αγριοκέρασο!

Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 μεγάλα αβγά
1 φλ ζάχαρη
1/3 κ.γ αλάτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ κακάο
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα
600 γρ κρέμα γάλακτος
500 γρ Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε για πιο ήπια γεύση
1/4 φλ ζάχαρη άχνη
1 φλ. μαρμελάδα φράουλα( να μην είναι σφιχτή)
λίγες φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
30 ml ρούμι η κονιάκ
Για το γαρνίρισμα
1 φακελάκι σοκολάτα σε νιφάδες
500 γρ φράουλες

Εκτέλεση
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάω στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα.
Μόλις αρχίσει να κάνει κορυφές προσθέτω βροχηδόν τη ζάχαρη.
Χτυπάω μέχρι να γίνει μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα.
Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους.
Ωστόσο κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Σταματάω το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύω απαλά το αλεύρι με το κακάο στο μίγμα των αβγών.
Παίρνω ένα τσέρκι 26 εκ. το βουτυρώνω περιμετρικά και στον πάτο βάζω μια λαδόκολλα κομμένη όσο είναι η περίμετρος της φόρμας.
Βάζω το μίγμα μέσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου. (εξαρτάται το φούρνο σας)
Αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει , το βγάζω από τη φόρμα και αφαιρώ τη λαδόκολλα.
Χωρίζω σε τρεις πλάτους.
Ετοιμάζω το σιρόπι.
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού .
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το ρούμι.
Ετοιμάζω την κρέμα
Βάζω στο μίξερ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς.
Προσθέτω λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος και χτυπάω μέχρι να γίνει μια αφράτη σφιχτή κρέμα.
Αφήνω στην άκρη.
Ξεκινώ να στήνω την τούρτα.
Βάζω μέσα στο τσέρκι την πρώτη βάση και τη σιροπιάζω.
Παίρνω τη μισή ποσότητα της μαρμελάδας και την απλώνω στο παντεσπάνι.
Αν η μαρμελάδα μου είναι σφιχτή την αραιώνω με λίγο νεράκι έτσι ώστε να μπορεί να απλώνεται χωρίς δυσκολία.
Απλώνω το 1/3 της κρέμας πάνω από τη μαρμελάδα και ψιλοκόβω λίγες φράουλες.
Τοποθετώ τον επόμενο δίσκο παντεσπάνι.
Σιροπιάζω και απλώνω την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Απλώνω τη μισή ποσότητα από την κρέμα που μου έμεινε και ψιλοκόβω πάλι μερικές φράουλες.
Τελειώνω με τον επόμενο δίσκο παντεσπάνι.
Σιροπιάζω και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αφαιρώ προσεκτικά το τσέρκι και πασπαλίζω περιμετρικά την τούρτα και πάνω με νιφάδες σοκολάτας.
Κόβω σε φέτες τις φράουλες και διακοσμώ φτιάχνοντας ένα λουλούδι.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου