ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Αυτή η συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και να εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Η γέμιση με φέτα, αυγά και αρωματικό άνηθο προσδίδει μοναδική γεύση στα κολοκυθάκια, ενώ το τριμμένο τυρί προσθέτει μια πλούσια, κρεμώδη επίστρωση.
Υλικά
- Κολοκυθάκια (όσα επιθυμείτε)
- 200 γρ. φέτα
- 2 αυγά
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 100 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι, διατηρώντας το ψαχνό.
- Ψιλοκόβουμε το ψαχνό από τα κολοκυθάκια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα, τα αυγά, τον άνηθο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
- Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια ελαφρώς και τα γεμίζουμε με το μείγμα της φέτας.
- Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
- Ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με το τριμμένο τυρί και λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.
ΠΗΓΗ: Katia Stoianova
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!