Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο

Γεμιστά Κολοκυθάκια με Φέτα και Άνηθο στο Φούρνο

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Αυτή η συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και να εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Η γέμιση με φέτα, αυγά και αρωματικό άνηθο προσδίδει μοναδική γεύση στα κολοκυθάκια, ενώ το τριμμένο τυρί προσθέτει μια πλούσια, κρεμώδη επίστρωση.


Υλικά

  • Κολοκυθάκια (όσα επιθυμείτε)
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα)


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και τα αδειάζουμε με ένα κουτάλι, διατηρώντας το ψαχνό.
  2. Ψιλοκόβουμε το ψαχνό από τα κολοκυθάκια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα, τα αυγά, τον άνηθο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
  4. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια ελαφρώς και τα γεμίζουμε με το μείγμα της φέτας.
  5. Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκυθάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
  6. Ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με το τριμμένο τυρί και λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.
  8. Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.


ΠΗΓΗ: Katia Stoianova


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget