Πως να σώσετε το γλυκό που ζαχάρωσε



Εάν το γλυκό του κουταλιού σας ζαχάρωσε, μην απελπίζεστε.
Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση.
Πρώτα από όλα, αφαιρείτε το γλυκό από το βάζο και το βάζετε σε μία βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέτετε ένα ποτήρι βραστό νερό για κάθε κιλό του γλυκού.
Ανακατεύετε ελαφρά για να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να λιώσει το γλυκό.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει μια βράση, ενώ το ανακατεύετε κάθε λίγα λεπτά.
Προσθέτετε 4 κουταλιές γλυκόζης για ένα κιλό γλυκού.
Δένετε το σιρόπι προσεχτικά.

Credits:
Θεογνωστου Φροσω
Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου