Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΧΟΥΜΟΥΣ από την ομάδα στο Facebook Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου
Χούμους
250 γρ. ξερά ρεβίθια
150 γρ. ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. χυμό λεμονιού
200 γρ. ζωμό από τα Ρεβίθια
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς, για 8-12 ώρες.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο τα μουλιάσαμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά – 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 200 ml απο το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βάζουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι κατά προτίμηση, το σκόρδο και το ταχίνι σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν συνεχίζουμε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά και το ζωμό των ρεβιθιών.
Βάζουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι κατά προτίμηση, το σκόρδο και το ταχίνι σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν συνεχίζουμε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά και το ζωμό των ρεβιθιών.
Χτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα χούμους λείο και κρεμώδες, για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το χούμους χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με καπνιστή πάπρικα και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το χούμους χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με καπνιστή πάπρικα και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.